divendres, 23 de març del 2007

Construcció d'instruments


Estem plantejant-se construir pals de pluja en plàstica, però que també ens serviran per a l'exploració sonora en música, i per utilitzar el pal en futures instrumentacions. Es tracta, doncs, d'un projecte artístic visualment i sonor, doncs es tracta de trobar la bellesa en quant a la seua imatge i al seu so.

Fa alguns anys ja vaig construir amb alguns alumnes altres pals de pluja i el resultat va estar ben positiu. Els alumnes es van engrescar i els resultats foren més bons del que m'esperava.

Ací us recomane unes pàgines per veure alguns instruments no convencionals que podeu construir amb els vostres alumnes o amb els que es poden fer exploracions sonores, ja que donen molt de joc.

Aquesta és una pàgina on Carlos Marquina ha pujar unes imatges dels instruments que ha construït amb els seus alumnes a l'intitut.

http://www.aulodia.com/ferreriguardia.htm

En aquesta pàgina trobareu diversos recursos per a la construcció i la utilització dels "cotidòfons"

http://www.xtec.es/~mroig3/pagina6.htm

Està és una pàgina molt recomanable de la Junta de Andalucía sobre la construcció d'instruments amb imatges i explicacions ben detallades.

Clica ací

Aquesta també és una pàgina ben interessant encara que potser més adequada per treballar amb alumnes d'ESO, ja que es tracta de treballar amb instruments de vent i per tant s'ha de tallar canya, o altres instruments més difícils de construir.

http://www.es-aqui.com/payno/index.htm



Àltra pàgina molt interessant per construir instruments, amb material de rebuig, d'aquesta forma pordem treballar al mateix temps continguts transversals, com ara el reciclatge, o la reutilització dels materials.

http://www.degeneradores.com/vertedero


Aquesta pàgina recopila molta informació sobre instruments: història, constucció, didàctica, etc.

http://web.archive.org/web/20031012094741/www.naveviva.com/musicamarco/musica-conxunto/instrumentos.htm



Dins de totes aquestes pàgines trobareu altres enllaços interessants... és el que té la web, és un laberint d'informació, així que aquí teniu un bon grapat de pàgines per anar directe a l'instrument.