divendres, 9 de març del 2007

El llibre gran per a la setmana de la lectura. Març 2007

El llibre gran per a la setmana de la lectura, té com a tema la biblioteca nova municipal, tal i com vaig explicar a l'entrada "El Macondo d'Aielo". Així que cada aula ha de pensar que farà al voltant d'aquest tema en la pàgina format A-3 que li correspon.

Després de pegar-li moltes voltes a l'assumpte, vaig decidir plantejar el tema en classe per veure quines idees eixien i poder engegar el projecte. L'única cosa que sí tenia clara, és que volia destacar en la nostra proposta la data del 2 d'abril, que és el dia de la Literatura Infantil i Juvenil, ja que és una data a la que al meu parèixer no se li dóna la importància que cal, front a la seua "germana gran" ( o aquesta és la sensació que es trasmet, encara que no és així, almenys per a nosaltes), el dia 23 d'abril, dia del llibre. Per tant, havíem de parlar necessàriament de Hans Christian Andersen, ja que el 2 d'abril és l'aniversari del seu naixement ( l'any 2005, celebrarem el seu 200 aniversari).



Entre totes les propostes que van eixir van decidir fer un joc de la "oca" gran. En les caselles apareixerien personatges o portades de contes famosos d'Andersen.A partir d'ahí, els xiquet ja es van engrescar en el projecte i van començar a dir moltes propostes diferents.

Ens queda molt de treball i moltes qüestions per aclarar, consesuar i concretar.

El resultat el veureu l'última setmana de març.