dimarts, 13 de març del 2007

El llibre gran

L'elaboració del llibre gran ja ha avaçat molt. Almenys el que correspon a la meua feina. Ja tinc quasi tots els caps lligats i sols falta que els alumnes comencen a montar el tauler del joc sobre la plantilla que he fet. Les fotos dels diversos personatges de contes d'Andersen les han buscat els alumnes en classe d'informàtica i altres les he buscades jo. La tasca més engorrosa ha estat la de reduïr cada imatge al tamany que li correspon en la plantilla. A més, entre els alumnes i jo hem enllestit el que serien les regles del joc. Ens ha quedat una mescla del "joc de la oca" i de joc per realitzar diferents proves relacionades amb els contes.

Jo ha fet un tauler per tal que els alumnes vegen quin seria el resultat. Ells han d 'anar retallant i pegant les fotos en el mateix ordre. A més, han de destacar en color diferent aquelles caselles que són especials perquè han de realitzar alguna prova, poden avançar, retrocedir, etc.

Després per la part de darrere de la pàgina escriuran les regles del joc i una xicoteta biografia d'Andersen.

Per cert, al joc li hem posat el DILIJ, ja que la tema central del joc són els contes d'Andersen. La data de naixement d'aquest escriptor, és també el Dia Intercional de la Literatura Infantil i Juvenil i d'ahí ve el nom.

En aquesta pàgina podeu consultar un material didàctic molt interessant per celebrar i recordar aquest dia.

http://www.fundaciobromera.org/Novetats/Novetats.htm